Curt Nicolin Gymnasiet använde Snowfire vid digital gymnasiemässa

Utvald Snowfire-webbsida: gymnasiemassa.cng.se.
Omständigheterna har fått många att tvingas tänka om, så även Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång. Den regionala gymnasiemässan är deras viktigaste event, men i år kunde den inte arrangeras fysiskt. Då tog de hjälp av Beegleton, som byggde en digital monter i Snowfire.

Curt Nicolin Gymnasiet har haft Snowfire som plattform sedan några år tillbaka. När det var dags för årets viktigaste event, Gymnasiemässan, kontaktade de Beegleton, som byggde en digital monter i Snowfire.

Likna en fysisk monter
I idéarbetet kom de fram till att de skulle skapa en upplevelse som liknar den man får i en fysisk monter i största möjliga mån. Det skulle finnas en presentation av skolan, information om programmen samt möjlighet att prata med personal och elever.


Livesändning pågår
Direktsändning på webbsidan

Inför mässan skapades det filmer, både med en rundtur på skolan och som närmare beskrev de olika programmen. För att ha möjlighet att prata med lärare och elever integrerades ett videomötessystem med ett 40-tal rum på hemsidan där besökare kunde knacka på om rummet var ledigt. Även ett chattverktyg integrerades på sidan. Beegleton tog fram en programväljare där besökarna antingen kan se vilket program som leder till ett speciellt yrke eller vad man kan arbeta med i framtiden om man väljer ett visst program.

Knacka på och kliva in
Under själva mässdagen var Beegleton på plats för att hjälpa till med livesändningar. Förutom samtal med rektorn, intervjuer med nya och gamla elever samt personal från skolan kopplades livesändningarna till det som hände på hemsidan. Bland annat kunde man se hur videomötena gick till så fler vågade knacka på. Besökarna kunde även delta i en tävling, där det krävdes att man använde chattfunktionen.
Det blev ett väldigt lyckat projekt och Beegleton hoppas kunna vara behjälpliga på fler digitala mässor.

Vill du veta mer om digitala mässor i Snowfire så hittar du alla kontaktuppgifter här: Beegleton