En bok om kärleken till snö & skidåkning

Utvald Snowfire-webbsida: www.slowskiing.se/ 
Nu släpps boken Slow Skiing. Här samsas storslagna bilder, skidberätteler, reflektioner & intervjuer av kända skidpersonligheter. Boken är skriven av Cissi & Mats Erwald som vill väcka lusten till att uppleva det storslagna i en natur inbäddad i vitt.

Så här skriver Mats Erwald:
–Eftersom vi sedan tidigare använt Snowfire för vårt företags hemsida, www.erwald.se, kändes det givet att använda Snowfire igen. Vi ville att webbsidan för boken skulle ha ett helt eget uttryck som stämde med boken både i form och känsla. Vi valde att fortsätta använda vår turkosa profilfärg men adderade även en röd signalfärg

Sofie Niväng, Fixel design studio fick uppdraget att ta fram webbsidan. Den var då bara i förstadiet så den fick successivt växa fram parallellt med att boken formgavs. Designen av webbsidan skedde med gemensamma krafter där Sofie stod för användarvänlighet, mobilanpassning, layout, bildval och design av gränssnitt.

Vi hade ett stort urval av bilder att välja från tagna av kända äventyrsfotografer. Typografin anpassades för att få liknande känsla som i boken men med bästa anpassning för skärmar i olika format och miljöer. Samarbetet med Sofie var tight och det hände flera gånger att vi satt tillsammans uppkopplade och diskuterade medan Sofie i realtid var inne i Snowfire och provade våra gemensamma idéer.

Design av:
Cecilia Erwald
Sofie Niväng

Foto: Adam Erwald
Skidåkare: Jaques De Flon