Go Gotland – Spännande äventyr på Gotland

Utvald Snowfire-webbsida: www.gogotland.se 
Go Gotland är ett eventbolag på Gotland som skapar upplevelser i spännande miljöer. Här kan man hyra medeltidsruinerna och på så sätt skapa en en unik miljö för bröllop eller konferenser. Starta en konferens med ett fackeltåg genom staden eller möt en saxofonist som spelar vid strandkanten.

Upplev gogotlands hemsida
Webbdesign & strategi av: Vilda Östern

Så här berättar Anna Amnéus från Vilda Östern om skapandet av hemsidan:

Formspråk och strategiskt tänkande

Go Gotland behövde en hemsida som enkelt och rakt kommunicerade vad de gör. De som jobbar på Go Gotland är så lätta att ha att göra med och det ville jag få fram. Jag ville ge en känsla av att allt är möjligt och att det snarare så att säga är väder efter kläder än tvärtom som gäller. 

Sidan skall kännas personlig i tilltalet. De erbjuder så mycket roliga tjänster t. ex vill du blåsa glas eller dricka vin på en terass från 1200-talet? Just nu är det mycket Glamping som gäller. 

Även Almedalsveckan blir annorlunda i år. Den blir ju av i digitalt format. Här har de tänkt nytt med möjlighet att hjälpa till med produktion i studio både på Gotland och i Stockholm.

Färg och tonalitet

Go Gotland har en grön färg som de använder. Eftersom jag var kort med bildmaterial så använde jag block med färg som ger en känsla. Här skall man bli glad. Typsnittet är Poppins.

Foton

När det gäller bilder till sidan så hittade jag en backup "Tilt Shift"-foton som kändes helt rätt att jobba med just nu. Jag gillar dockskåpskänslan som "Tilt Shift" skapar. Och den effekten kändes här lite ny och fräsch igen.

Texter

Det är så kul att jobba med text. Jag försöker alltid undvika klyschor och dussinproducerat och jag gillar att skapa rubriker som ger en wow-effekt. 

Som kommunikatör så brukar jag först skapa en struktur med text och form som jag sedan visar min uppdragsgivare. Ibland är det svårare när det inte finns bilder tagna av fotografer och då får man vara kreativ. Jag brukar alltid tänka tematiskt. 

En levande och inbjudande hemsida

Hemsidan är ett levande projekt och det kommer såklart att bli mer riktade bilder under sommaren och ja, här är det fart och snabbhet som gäller. Det ska bli kul att visa upp alla medarbetare och hålla sidan levande.

Jag gillar inte att koda och därför gillar jag Snowfire

Nu när vi pratar om själva sidan så vill jag säga att jag tycker det är så roligt att jobba i Snowfire. Jag vill inte koda. Jag som kommunikatör gillar innehåll, struktur och att skriva. Det är därför jag tycker Snowfire passar mig så bra. Det är så enkelt och så smidigt genom att jag bara klickar och visuellt väljer vilket block som jag vill lägga in. Jag kan koncentrera mig på bra struktur och att skriva texter.

Kort om min bakgrund

Jag har bott här på ön sedan 2014. Det är ganska många år nu och här finns mängder med företag som jag som kommunikatör har hjälpt över tiden. 

Jag brukar coacha andra hur man skall tänka och lägga upp en redaktionell planering för hur man t.ex jobbar med social media. Ja, har man en blogg så behöver man hålla den uppdaterad. Du kan inte ha en blogg som heter "Aktuellt" som du endast uppdaterar en gång i halvåret. Jag hjälper också till med intervjuer, bildspel osv.

Vilda Östern är en del av Snowfire designcommunity. Tillsammans skapar vi ett helt etiskt kretslopp som bygger fler entreprenörer på alla nivåer och formar ett samhälle som vi som tänkande, kännande människor vill leva i.