Jurymedlem 3 - The Tech savvy designer

Det bästa med mitt yrke är att alla möten med kunder är positiva. Jag blir inbjuden till ett team i en kundorganisation (Styrelse, marknadsavdelning m.fl) och så är det jag som ska leda dem i det "nya spännande" i deras företag. Jag representerar här det som de längtar efter att bli. 

Fem korta frågor

När skapade du din första hemsida?
1999

Pc eller Mac?
Mac

Favoritverktyg?
Adobe XD samt Illustrator

Favoritdryck när du jobbar?
Kaffe

Favorittypsnitt just nu?
Silka, av spanska ateljén Atipo Foundry. Och Baskerville PT, Paratypes omtolkning av det klassiska 1700-talgtypsnittet.

Berätta lite mer om dig

En kreativ blandning av konstskola och Berghs
Jag är en teknikkunnig formgivare vilket är ovanligt. Jag har ofta axlat VD-stolen på en byrå, så jag gjort det mesta. Genom att jag är mångsidig, så är det många som känner sig trygga med mig. Jag är liksom en kreativ blandning av konstskola och Berghs.

Trivs både inom och utom gränser
Jag har med åren förstått att jag har en fördel i att inte ha något emot kaos, att jag alltid ser och kan lyfta fram det med potential ur oordning. Jag gillar även när förutsättningar blir svåra och går igång på utmaningar som exempelvis avgränsningar i budget eller i en grafisk profil som är svår (inte speciellt bra) men som ska bevaras.

Det kan även vara en kund som har fastnat på steg sju och jag kallas in för att lösa det. Jag hjälpte en byrå som jobbar med skattefrågor. Det var kul att skapa en helhet och visuell identitet för ett så knastertorrt ämne som skatter. Jag gillar att skapa visuella identiteter med namn, logotype och webbplats. 

På webben syns funktionerna direkt
Jag gillar direktheten med webb, att du gör funktioner som syns direkt och som går att förändra efter lansering.

Elektrifierade långtradare
Om jag skulle välja en framtida kund eller bransch att jobba med? Ja, jag skulle vilja göra servicedesign för elektrifierade långtradare, eller varför inte en musiktjänst eller en resecommunity?

Jurymedlem Snowfire Awards 2023

Se alla nominerade hemsidor för 2023

Stort tack till alla som har nominerat era hemsidor. I slutet av februari är det dags för juryn att bedömma alla bidrag utifrån fyra kriterier: Designupplevelse, Användarvänlighet, Copywriting och Målgruppsanpassning.

Snowfire Design Awards 2023 hyllar vad designers, utvecklare, marknadsförare skapar tillsammans. Det är en kvalitetsstämpel för vårt arbete med att skapa, trygga affärsnav för företagare som vill få fler kunder via sina webbplatser.