Jurymedlem 4 – Stilsäker berättare

Det roligaste med det här jobbet är att jag får träffa en massa spännande människor som ofta är väldigt duktiga på det de gör, men ofta inte så bra på att förmedla det. Jag hjälper dem att bli tydliga. 

Jag gillar att ta svåra och obegripliga ämnen och förenkla dem. Det är lika viktigt ha en visuell identitet som att ha ett enhetligt och genomtänkt språkligt uttryck.

Fem korta frågor

När skapade du din första hemsida?
2006

Pc eller Mac?
Mac

Favoritverktyg?
Word

Favoritdryck när du jobbar?
Kaffe

Favorittypsnitt just nu?
Palatino (klassiskt, personligt, vänligt men tar plats)

Berätta lite mer om dig

Totalansvar över totaliteten
Min grej är att jag gillar att berätta historier, jag är copy, författare, journalist och beteendevetare. Jag älskar att få in humor i det hela, gärna med igenkänning. Det bästa jag vet är när jag får skriva texterna till hemsidor. Jag vill grotta ned mig och ta totalansvar över tonaliteten.

Jag sätter ord

Jag gillar att ta svåra och obegripliga ämnen och klargöra dessa. Det kan vara en kund som har ett daterat uttryck i sitt varumärke och jag tar den och presenterar den på ett nytt sätt. Den visuella identiteten förtydligas och blir plötsligt målgruppsanpassad, rolig och modern.

Seriösa företagare har en hemsida
Varför Webb? Alla som är seriösa måste ju ha en hemsida, det är ju ett sådant skyltfönster. Det går inte att jobba utan att vara på webben. Det är den viktiga, grundläggande marknadsföringskanalen.

Öppna för nya kundgrupper
En kund vi hade var Kungliga Operan och när de kom till oss så var det "storbystade damer som sjöng" och när vi var klara så hade vi sänkt trösklarna och öppnat upp för helt nya kundgrupper. Vi bytte bland annat, "Ärade publik" till "Paxa plats!" 

Jag blir lycklig när jag får jobba med cirkus som scenkonst. Vi har haft en kund där vi fick möjligheten att visa publiken vad cirkus är idag med svenska världsartister på en internationell arena.

Jurymedlem Snowfire Awards 2023

Se alla nominerade hemsidor för 2023

Stort tack till alla som har nominerat era hemsidor. I slutet av februari är det dags för juryn att bedömma alla bidrag utifrån fyra kriterier: Designupplevelse, Användarvänlighet, Copywriting och Målgruppsanpassning.

Snowfire Design Awards 2023 hyllar vad designers, utvecklare, marknadsförare skapar tillsammans. Det är en kvalitetsstämpel för vårt arbete med att skapa, trygga affärsnav för företagare som vill få fler kunder.