Jurymedlem 9 – Mångsidig designer som skapar intuitiva människocentrerade digitala upplevelser

För mig är det bästa med att vara designer att jag får vara kreativ när jag löser designproblem, se mina idéer bli verklighet och göra användarupplevelser bättre. Jag uppskattar verkligen när en kund har en klar bild av sitt varumärke och hur de vill att det ska växa.

Fem korta frågor

När skapade du din första hemsida?
Den första var 2002 för en kund, involverade design och även kodning i HTML.

Pc eller Mac?
Jag använder båda

Favoritverktyg?
Figma för wireframes och högkvalitativa mockups. Miro för brainstorming och idésamling. Figjam för användarflöden och användarintervjuer.

Favoritdryck när du jobbar?
Kaffe

Favorittypsnitt just nu?
Satoshi

Berätta lite mer om dig

Användarens behov i fokus
Min övergång från grafisk design till webbdesign kändes helt naturlig. Allt eftersom tiden gick började jag få fler förfrågningar från kunder om att skapa webbplatser. Nu ligger mitt fokus på UI/UX-design för onlineportaler och webbplatser, där jag sätter användarnas behov och tillgänglighet i centrum.

Lösa designproblem
Det som ger mig mest glädje i mitt arbete som designer är möjligheten att använda min kreativitet för att lösa designproblem, se idéer förverkligas och skapa positiva upplevelser för användarna. Jag brinner särskilt för att arbeta med designsystem, där jag utvecklar konsekventa komponenter som passar olika tjänster och som stämmer överens med varumärkets identitet.

Enkelt att uppdatera och underhålla
Ett av de mest givande projekten jag nyligen arbetat med var att designa och bygga en webbplats för ett nätverk av lokala entreprenörer i Snowfire. Målet var att skapa något som var enkelt för dem att uppdatera och underhålla. Projektet innehöll en del skräddarsydda lösningar, och kunden var verkligen nöjd med slutresultatet.

Klar vision
Att arbeta med denna kund var särskilt inspirerande. De hade en klar vision för webbplatsen och höga förväntningar. Samarbetet präglades av mycket skratt och nära kommunikation, vilket gjorde processen både rolig och givande.
Jurymedlem Snowfire Awards 2023

Se alla nominerade hemsidor för 2023

Stort tack till alla som har nominerat era hemsidor. I slutet av februari är det dags för juryn att bedömma alla bidrag utifrån fyra kriterier: Designupplevelse, Användarvänlighet, Copywriting och Målgruppsanpassning.

Snowfire Design Awards 2023 hyllar vad designers, utvecklare, marknadsförare skapar tillsammans. Det är en kvalitetsstämpel för vårt arbete med att skapa, trygga affärsnav för företagare som vill få fler kunder via sina webbsidor.