Min hemsida ska spegla mig och mina fotoäventyr

Jag gillar att visa upp vad jag gör och dokumentera vad jag har varit med om, säger Anders Andersson. Det kan vara bildreportage, fågelskådning, video med rävar som leker men även intervjuer och berättelser om mitt liv.

Utvald snowfirewebbsida: Anders Andersson

Naturfoto som företag 

På min hemsida ger jag bakgrunden till mina bilder och där beskriver jag mer ingående mina fotoäventyr och händelser i Borneo, Svalbard och Afrika. Med bilder och videos vill jag förmedla känslan att besökare hänger med på mina resor och äventyr bland t. ex aporna på Borneo. 

Jag har alltid tänkt i bilder

När jag var i tonåren så fick jag jobb på Blekinge Läns Tidning, dit åkte jag med moped varje dag. På vägen stannade jag och fotade skogsbygden och industrierna. Sedan blev det Journalisthögskolan och jag blev reporter. Efter en otroligt lyckad resa till Svalbard 2015 så tänkte jag att nu ska jag ta upp det här fotointresset, så jag bytte karriär till naturfotograf men jag har faktiskt genom hela mitt liv alltid tänkt i bilder.

Hemsidan är företagets fotavtryck

När man bygger en hemsida är det viktigt att starten skall vara snygg och ge rätt intryck. Jag har byggt hemsidan i Snowfire. Det är förvånansvärt lätt att lära sig och jag har gjort det mesta själv. Men jag var även noga med att ta hjälp i början så att jag fick rätt grunder. 

Genom min bakgrund inom tidningsvärlden så vet jag hur viktigt det första intrycket är för en besökare och då är det bra att ha en designer med som man kan rådfråga och ta hjälp av när man behöver.

Vi satt med två skärmar och jobbade samtidigt

Jag fick via Snowfires support kontakt med Lilian Ljungberg på Digital Guidance. Det var strålande. Lilian är väldigt lyhörd och allt går smidigt. Vi satt med två skärmar och jobbade samtidigt. Det är så oerhört enkelt att lägga in en filmsnutt på sidan och det är enkelt att varva text och video. Lilian hade lite idéer om korta videor som hon tyckte jag skulle visa som bakgrund, så jag gjorde lite nya kortare filmer. Här kan du se hur det blev.

Det ska vara snabbt och enkelt att beställa

Nu har jag skapat en hemsida med många ingångar. Här på hemsidan säljer jag även mina tavlor och böcker. Jag gjorde en beställningslista för alla mina tavlor i formulärbyggaren. Det är ett femtiotal tavlor men det gick snabbt och var enkelt att jobba med formulären.

Jag skulle vilja säga att det bästa med Snowfire är att det är lätt att få en snygg, moderniserad webbsida som är flexibel. Jag kan lätt ändra och flytta om blocken, det blir snyggt direkt. Det är proffsigt att jag själv kan få det att se proffsigt ut.