Sveriges innovationsriksdag 2016

Idag startar Sveriges Innovationsriksdag. För sjätte året i rad samlas Sveriges innovationssystem för att nätverka, samverka och påverka svensk innovation på lokal, regional och internationell nivå.

I år är temat Attraktionskraft & Internationalisering i en av Sveriges mest inspirerande miljöer och med några av innovationssystemets tyngsta aktörer.

Läs alla blogginläggen på
Innovationsriksdagens webbsida

Statsminister Stefan Löfven om regeringens innovationssatsningar

Björn O. Nilsson, VD på Kungl. IngenjörsVetenskapsAkademien (IVA). Här ger han sin syn på svensk konkurrenskraft och nycklarna till ökad attraktionskraft på den globala arenan.

Magnus Lundin, VD på Swedish Incubators & Science Parks  - hur Sverige bör hantera framtidens utmaningar som klimatomställning och en ökad internationell konkurrens.

Lena Heldén, ansvarig innovationsfrågor, och Jennie Cato, ansvarig handelsfrämjande, om hur vi tillsammans skapar morgondagens historia

Micke Jonsson, Processledare på Peak Innovation, räcker det inte med att vara jäkligt bra: ”Rätt personer måste veta om det också”.

Dariush Ghatan är grundaren bakom Innovation Pioneers. Om djupdykning i konkurrenskraftig innovation, Sveriges utmaningar och innovationsmiljöerna som ”smörjer systemet”.

Fredrik Hörstedt, Vicerektor för nyttiggörande och vd för Chalmers industriteknik och Anna Lundgren, Verksamhetschef på Chalmers Industriteknik, om förväntningarna på 2016 års innovationsriksdag.

Mikael Karlsson, VD på Almi Invest om att locka kapital och talang

Olof Sandén, VD för RISE: ”Attraktionskraft är summan av alla investeringar man vill göra i Sverige”. 

Yacir Chelbat-Persson: "Innovationschef på SecuritasStarka individer som brinner för innovation på lokal, regional och nationell nivå är oerhört viktigt för att ett globalt företag som Securitas ska kunna utvecklas i rätt riktning".

Günther Mårder, VD på Företagarna. Läs vad han har att säga om digitalisering, Sveriges försprång och om att sälja sin story.

Marcus Andersson, Tendensor: "Det finns ett avgörande externt perspektiv också – någon måste bli attraherad av oss".

Johan Öberg, Sverige-VD för The Boston Consulting Group (BCG) introducerar den dagsfärska rapporten Corporate Ventures in Sweden

Åse Angland Lindvall är innovationsriksdagens moderator under tisdagen tillsammans med sin sidekick Jakob Lindvall. Båda två vet av egen erfarenhet vad platsens attraktionskraft har för betydelse för att locka till sig etableringar

Gunilla Nordlöf är Tillväxtverkets Generaldirektör och inför innovationsriksdagen berättar hon om Sveriges tradition av samarbete, om att hänga med i snabba förändringar

Charlotte Brogren är Generaldirektör på Vinnova och här får vi ta del av hennes syn på exporterande bolag, det statliga finansieringssystemet och internationella bolag som lokomotiv.

------------

Se Videoclip från dagen här

Sveriges Innovationsriksdag 2016