Toggla på och av mjuk animation på din hemsida

Med en toggle så styr du om du vill ha mjuka animationer på ditt företags hemsida. Nu kan alla skapa innehåll som följsamt glider in för visning på mobil eller dator.

Två sätt att toggla på mjuka animationer

  1. Under utseende, välj att klicka på (eller av) för att lägga till mjuka övergångar på global nivå för blocken på din hemsida.
  2. Välj att klicka på (eller av) på enskilda block för att förhöja känslan på utvalda block.

Alla minns väl de extrema fades, swirls-övergångarna från när PowerPoint var nytt. Dit vill vi inte igen, men däremot kan vi  plocka med oss de lärdomar som vi och våra kunder har upplevt på hur innehåll kan framhävas med små enkla medel.

Vi har testat fram en mjuk övergång som liksom rullar in texter och bilder. Det är lite olika beroende på block. Balansen är alltid en avvägning. Hur skapar man en subtil rörelse som inte tar över själva läsupplevelsen av innehållet.  

Det är även inte alla block som passar att vara animerade. Blocket med parallax som uppfattas som en fast bakgrund" när annat scrollar är t ex helt utan animation osv.

Kom igång med animationer

Gå in under fliken utseende och toggla på mjuk animation globalt för blocken på din hemsida 😎

Koda in animationer på egna block

Vi i communityn älskar att skapa smidiga lösningar och en mer lustfylld arbetsvardag men vi har alltid även "all flavour" för er som vill skapa på webbens villkor med HTML/CSS. Allt går alltid att göra. 🥊

För dig som designar/kodar på plattformen till er i företaget eller till dina kunder. Kika även här Developer docs och kom gärna med tips på vilka fler animationer ni vill att vi visar kod på här.

Det är helt gratis att testa att bygga en hemsida enkelt med block.
Vi sparar inga personuppgifter.