Tre saker du inte får missa på din webbsida

10 cm som gör att dina kunder stannar. Vi tänkte visa det hemliga trixet som gör så att besökare blir kvar just på din webbsida. Det härliga är att det faktiskt bara tar några minuter att förändra en medioker webbsida till en högkonverterande. 

Visste du att en besökare till din webbsida i genomsnitt stannar 4-8 sekunder på startsidan innan sidan klickas bort och de letar vidare. Har du någonsin funderat över vad det är som gör att de stannar?

Med många års erfarenhet och tusentals webbkunder på vår plattform är det lätt för oss designers att se klara samband.
Vi har kunder i de flesta branscher så man skulle lätt kunna tänka sig att det är olika behov för olika branscher, men samma grundläggande behov gäller faktiskt för alla just när det gäller webbsidor. 

Var tydlig

Eftersom tilltänkta kunder inte möter er personligen i ett samtal, där ni enkelt kan förklara skillnaden på varför just era produkter eller tjänster är de bästa för just dem, så måste ni i teamet på kort tid förmedla detta på endast några sekunder. Och allt detta på en liten yta dvs, det som ryms på din skärm när sidan öppnas för 1:a gången. Det kan vara allt från 10 cm i höjdled eller mycket mindre om du sitter på en mobil enhet. 

Tre känslor som din besökare behöver känna?

Sekundsnabbt och på en mycket liten yta skall din webbsida förmedla budskapet om att webbsidan är helt rätt för din besökare och att de alltså gör klokt i att stanna kvar,  läsa vidare och i bästa fall lämna en e-postadress, boka eller köpa något.

Det handlar om att skapa trygghet och det är framför allt dessa tre känslor som en besökare behöver känna. 

 1. Jag gillar det jag ser och jag känner igen mig
 2. Budskapet på sidan säger mig att jag har hamnat rätt
 3. Jag är nyfiken och vill veta mer


Ett enda block gör din webbsida högkonverterande 

Vi har i Snowfire skapat ett antal block som är byggda just för att tillfredsställa dessa tre känslor direkt. De kallas för CTA-block “Call to action” (det finns ingen bra översättning till svenska men det skulle isåfall vara “skapa aktivitet-block”) där namnet beskriver vad de faktiskt gör. De har alla en knapp som enkelt länkas (det kan även vara ett formulär). Dra in ett sådant block högst upp på din startsida och ni kommer att märka skillnaden.

Välj CTA-block

Här nedan har vi lagt in tre av våra mest använda CTA-block som är mumma att lägga som startblock (hero image), men vi har fler.  Typsnitt och storlekar ändras direkt under utseende (gäller hela sidan) eller direkt på varje enskilt block.


CTA-block 1: Filmblocket

Lägg in en helskärmsfilm och berätta på några sekunder ert företags story. Klicka på + och välj video. Filmen funkar direkt. Nu är det bara att byta den till er egen och sätta texter och länka knappen till er tjänst, produkt eller ett formulär så att ni får in många intresserade via e-postadresser. 


Sätt en riktigt kort och förklarande rubrik

Vad är det som är speciellt med just din tjänst eller vara? Skriv en kort mening om detta här så att man blir suktad.

CTA-block 2: Bild med textkort

Det här är vårt mest använda block. Enkelt och klassiskt. Lägg in en utfallande bild (tar upp hela skärmen). I det transparenta kortet skrivs en kort sammanfattning som gör att en besökare blir suktad att vilja läsa mer.


Frigör din skaparkraft och börja jobba på ett nytt sätt

Du som är designer. Kom med i vår designcommunity. Här ges du tillfälle att fördjupa dig i ditt yrke och umgås med likasinnande. 

CTA-block 3: Bildslider

Jag klickar på + och under text och bild väljer jag Sliderblocket. Genom att klicka på + i höger sida kan jag lägga till flera bilder. Alla slides kan ha egna texter och CTA-knapp som leder en besökare vidare in på sidan. Genom att klicka på "chrevronen" så går det även sortera bilderna med sina kloka texter i precis den ordning ni vill ha dem.

 • Frigör lite tankekraft

  Vår ambition har sedan starten varit att skapa fler företag drivna helt av passion och yrkesskicklighet.

 • Ny vy på livet

  Vår ambition har sedan starten varit att skapa fler företag drivna helt av passion och yrkesskicklighet.

 • Nå ut till dina följare

  Vår ambition har sedan starten varit att skapa fler företag drivna helt av passion och yrkesskicklighet.

Kom igång med CTA-block

Välj i blockväljaren och lägg till något av dessa block som startblock på din sida och sätt innehåll som gör skillnad. Behöver du hjälp med igenkänning och varumärke eller att sätta de riktigt säljande texterna eller fota autentiska bilder så att just “rätt känsla för ditt företag” mejslas fram. Tveka inte att ta kontakt med oss designers i communityn. Tillsammans har vi lång erfarenhet och den erfarenheten har hjälpt många av våra kunder till fantastisk tillväxt. 

Vi har de tre sista åren byggt om vår Snowfireplattform från grunden. Vi kommer i en minikurs med 10 enkla steg och en serie artiklar att gå igenom de största förändringarna vi har byggt in i Snowfire Magnet (vår nya webbplattform som vi börjar rulla ut under hösten 2020) och som påverkar effektiviteten med att ha och driva en webbsida. 

Kursen är helt gratis och ger en fördjupad bild av vilken nytta en webbsida faktiskt kan göra för ditt företag. Vi kommer att visa hur du optimerar din egen webbsida och får fler kunder på kuppen. Vi lovar att du kommer att bli förvånad över hur lätt det egentligen är.

I avsnitt 3 ska vi kika på hur fler kan samarbeta enkelt runt webbsidan och driva affärer som team.

Optimera din webbsida och få fler kunder 

 1. Block ersätter teman
 2. Tre saker du inte får missa på din webbsida (artikeln du läser just nu)
 3. Jobba mer effektivt som team på webbsidan
 4. Samla in e-postadresser och bygg unika formulär
 5. Hjärtat i kundmagneten - leadsgeneratorn
 6. Skapa en kundresa och konvertera fler kunder
 7. Så här skapar du en community och tar betalt
 8. Skapa event, kurser och webinarier som konverterar
 9. Designarnas oslagbara tips på konvertering
 10. Sökoptimering och Growth

Optimera din webbsida och få fler kunder

Kurs i 10 steg som förändrar hur du använder din webbsida

Ditte Hammarström har en bakgrund som Art Director på designbyråer både i Sverige och utomlands. Hon älskar användardriven design och mår bra i hjärtat när hon hjälper företagare att lyckas online. Ditte är en av grundarna bakom Snowfire designcommunity där marknadsbyråer, designers och utvecklare samarbetar via Snowfire för att ge företagare som vill växa snabbt på nätet en skräddarsydd service direkt i företagarens egen hemsida.