Så här bygger du formulär till din hemsida

(Video 4 min)


Sätt upp mängder med formulär på din hemsida och lägg upp strukturerade listor på dina leads. Här är en kort videoinstruktion som visar hur enkelt det är att bygga vassa CTA-formulär med dragn'drop. 

Skapa

  1. Klicka på plustecknet på sidan och välj fliken "formulär och CTA". Här i blockväljaren får du en mängd olika formulär att väljar på. CTA står för Call to action - och det är precis det vi vill på en hemsida. Vi vill få in så många besökare som väljer att fylla i ett formulär och skriva in sin e-postadress. 
  2. Klicka på själva formuläret så öppnas formulärbyggaren till vänster. 
  3. Välj att skapa ett nytt formulär. I default-läget ligger det ett "kontakta oss" formulär, men välj att skapa ett nytt och namnge. 
  4. Lägg till de fält du behöver till ditt formulär t ex namn, e-postadress, radioknappar mm genom att klicka på +-tecknet under fälten. På vänster sida vid varje fält finns en liten 6-pack-ikon som gör att det är enkelt att flytta runt fälten.
  5. Det går att ställa in med en toggle on-off om fälten skall vara tvingande.

Händelser

Välj vilken typ av bekräftelse den som fyller i formuläret skall få. 

  1. Här kan du välja mellan att visa ett meddelande på skärmen
  2. Välja att den som fyller i formuläret skickas till en egen tacksida (skapad i webbsidan, eller annan extern sida).

Välj vad som skall hända när formuläret skickats in. 

  • Här kan det skickas en notifiering till din e-post adress.
  • Skapa en lista i Magnet för leads med dublett i nyhetsbrevet, redo för utskick

Inlägg

Spara. Nu är det färdigt. När någon fyller i ditt formulär kan du läsa alla dina inlägg under fliken Inlägg och kan ladda hem dem till Excel etc. Kör du Magnet så har du även ett mini CRM där du kan skriva in uppgifter och egna noteringar kring leads och kunder och kurera dina listor.