Nominera företagets hemsida

Visa upp din webbplats för världen. Nominera din hemsida nedan och uppmärksamma din byrå, ditt team och alla de som bidrar till att förädla er webbnärvaro. 

Snowfire Design Awards hyllar vad designers, utvecklare och marknadsförare skapar tillsammans. Det är en kvalitetsstämpel för vårt arbete med att skapa, trygga affärsnav för företagare som vill få fler kunder via sina webbplatser.

Jag nominerar företagets hemsida till Snowfire Design Awards 2023

Så här går det till

  • Företaget har en hemsida på Snowfire (gäller både Classic och Magnet). 
  • 5 års gräns. Om du redan har deltagit förut, är det inget hinder – du kan skicka in ditt bidrag på nytt. Din Snowfire-sida får dock ej vara äldre än 5 år. 
  • För de som är designers eller representerar en byrå finns en extra regel: ni får nominera högst tre sidor som ni skapat för era kunder. 
  • Möjligheten att nominera stänger i slutet av december. Vinnarna koras under våren 2024. Se 2022 års vinnare

Med tusentals webbsidor gjorda i Snowfire och med mer än 30 webbsidor i final så har juryn inte haft en lätt match. Här nedan presenteras vinnaren som kammade hem tävlingen samt de topp tio webbsidorna med högst poäng när alla kategorier räknas ihop. Se de olika kategorierna och läs om juryns omdöme.

1. Renew Sweden

Hela webbplatsen förmedlar en känsla som gör att du som besökare bara vill vara kvar på sidorna. Den snygga designen lockar besökaren att vandra vidare i sidan med lättbegriplig information som ligger på rätt ställen. Webbplatsen är noga avvägd med hur mycket text som behövs och med bilder som bygger känsla och talar för sig själva.

Läs vinnarintervjun och se bilderna med Oskar Jirdell, ägare av renewsweden.com

Juryns omdöme

Tio designers från Sverige, Portugal och Finland, alla medlemmar i Designcommunityn, bedömde bidragen utifrån fyra kriterier: Designupplevelse, Användarvänlighet, Copywriting och Målgruppsanpassning. Juryn har inte fått rösta på sin egen design eller sina egna kunder.

Topp 10, 2022

1. Renew Sweden

Hela sidan förmedlar en känsla som gör att du som besökare bara vill vara kvar på sidorna. Den snygga designen lockar besökaren att vandra vidare i sidan med lättbegriplig information som ligger på rätt ställen. Webbplatsen är noga avvägd med hur mycket text som behövs och med bilder som bygger känsla och talar för sig själva.


Webbsida: Renew Sweden
Design: Becc Designstudio

2. Blenda Bar

Presentation av konceptet på hemsidan skapar en  hemlighetsfull känsla vilket gör att du som besökare blir nyfiken på att besöka Blenda Bar. Här ser vi eleganta salonger och lär oss att smaken är det viktigaste. Allt du dricker i baren finns med och utan alkohol. Språket är bara på engelska.

Webbsida: Blenda Bar
Design: Becc Designstudio

3. Restaurang Signatur

En film direkt i start, lockar ögat och ger den rätta känslan. Här får du följa hela processen till en färdig tallrik "mise en place". Det finns humor på sidorna med kockarna som döljer sig bakom stekpannor. Snyggt sätt att se menyn på sidan. Boka bord är enkelt.

Webbsida: Restaurang Signatur
Design: Becc Designstudio


4. You and the Sea

Webbplatsen känns så genomarbetad med roliga detaljer och fina symboler. Färgvalet är djärvt. Den matta gröna tonen är mycket surf, vilket stämmer med detta som är ett hotell för surfare. Havsmiljöerna och färgerna skapar höga förväntningar. Det är tydliga beskrivningar hur rummen ser ut och hur bokningen går till, ett föredöme för bokningssajter. 

Webbsida: You and the Sea
Design: Atelier Maldonado

5. Prioraty Wines

Det första du ser är färgerna som är mättade, sköna och skapar en vinkänsla. Själva sidan är lättnavigerad. Här lyfts de lokala odlarna fram med sin egen historia. Snyggt med flaskorna, enkelt att hitta vin. Bra flöde som sedan gör det lätt att komma till Systembolaget så att man kan boka. Webbsidan är välarbetad och bra ut sökmotorsynpunkt. 

Webbsida: Prioraty Wines
Design: Aforisma


6. Karaten

Det känns att det här är en stor koncern. Med film i toppen så går det snabbt att förstå vad företaget gör. Med den senaste designen t. ex frostad glaskänsla på blogginläggen och coola färger, så känns företaget häftigare än normala byggfirmor. De verkar växa och söker folk.

Webbsida: Karaten
Design: Beegleton

7. JB Coffee House

Filmen är läcker här. Webbsidan är tydlig och det är lätt att hämta information även fast detta är en stor sida med mängder av olika kaffemärken. Varje kaffemärke har i sin tur en undersida så det blir många sidor totalt, vilket är en fördel här. Med så många undersidor, där de berättar och skriver om varje kaffesort, så förstår man att de kan sitt kaffe. 

Här visas vackra burkar och bilder på kaffe i alla former. Caffé Mauros historia skapar en tråd bakåt i historien med bilder från förr i tiden.

Webbsida: JB Coffee House
Design: Digital Guidance

8. Swedish Incubators & Science Parks

Webbsidan utstrålar innovation och skiljer sig från mängden med sin unika design som står sig över tid. Webbsidan leker med de svenska färgerna vilket ger en tydlig svensk vibe.
Webbplatsen känns lättnavigerad även fast detta är en branschorganisation med många medlemmar.

Webbsite: SISP
Design: SISP

9. Vernum Maskin

I en bransch som kanske inte alltid betraktas som särskilt spännande sticker denna sida ut och väcker intresse och engagemang. Webbsidan har en estetiskt tilltalande design som inte bara är attraktiv utan också tydligt kommunicerar att det handlar om vägskyltar.
 
De läckra färgerna är väl valda för att associera till just denna produktkategori och ger webbsidan en distinkt look som sticker ut från andra liknande företag.

Webbsida: Vernum Maskin
Design: Beegleton

10. Curt Nicolin Gymnasiet

Här möts besökaren av roliga, moderna färger. Sidan är effektiv och informativ. Den känns riktad till eleverna. Bilderna visas oregelbundet över sidan med en roligt twist vilket skapar en känsla av bus och skaparglädje.

Webbsida: Curt Nicolin Gymnasiet
Design: Beegleton